Home > Recepten

Kip Stroganoff

2 grote uien

1 doosje champignons

1 rode paprika

600 gr kipfilet

peper

zout

50 gr boter of magarine

2 el tomatenpuree

1 dl bouillon (van tablet)

1 dl zure room

1 el droge sherry

ca 1 el allesbinder
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel en snipper de uien.

Maak de champignons schoon en snijd ze in reepjes.

Snijd de kipfilet in reepjes van 5 cm en bestrooi ze met peper en zout.

Verhit de boter in een braadpan.

Bak de reepjes kip op een hoog vuur rondom bruin.

Temper het vuur en laat de reepjes nog 3 minuten zachtjes bakken.

Neem de reepjes kip uit de pan.

Bak de ui in de rest van het bakvet glazig, voeg de plakjes champignons en de reepjes paprika toe en bak ze ca 3 minuten mee.

Roer de tomatenpuree erdoor.

Voeg de bouillon toe en breng het mengsel aan de kook.

Roer tot de saus bindt.

Roer de zure room, de sherry en de allesbinder door de saus. Doe de reepjes kip terug in de saus en laat het gerecht door en door warm worden.

Notities

Lekker met rijst en courgettes.