Home > Recepten

Gehaktballetjes in curryroomsaus

500 gr gekruid rundergehakt

mespunt koriander

4 el paneermeel

2 el olie

2 dl yoghurt (op kamertemperatuur)

2 el bloem

2 tl koenjit

1 dl slagroom

1 tl kerriepoeder

cayennepeper

2 el fijngehakte peterselie
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bestrooi het gehakt met koriander en paneermeel en meng het door elkaar.

Draai gehaktballetjes van ca 3 cm..

Verhit de olie in een braadpan en bak de balletjes rondom goudbruin, temper het vuur en laat het gehakt in 5 minuten gaar worden.

Neem de balletjes uit de pan.

Roer in een kommetje 3 el yoghurt met de bloem tot een glad papje en roer dit door het braadvocht.

Roer de rest van de yoghurt en de koenjit erdoor.

Breng het mengsel al roerend langzaam aam de kook.

Roer de room en kerriepoeder door het mengsel en breng het gerecht pittig op smaak met cayennepeper.

Schep de curry in een schaal en bestrooi met de peterselie.

Notities

Lekker met zilvervliesrijst en sperzieboontjes.