Tagliatelle met champignonsaus |
|
500 gr tagliatelle 1 el (olijf)olie 50 gr mager rookspek 400 gr gehakt 1 ui 250 gr champignons klein bosje peterselie 4 blaadjes basilicum of 1/2 tl gedroogde basilicum 100 gr bleekselderij 1 kleine winterwortel 1 dl rode wijn 1 blik gepelde tomaten (400 gr) zout, peper |
|
BereidingKook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing al dente (beetgaar) en laat ze uitlekken.Maak de saus als volgt: verhit de olie, snijd het spek in dobbelsteentjes en bak het knapperig in de hete olie. Voeg het gehakt toe en bak dit al roerend mee. Pel de ui, snijd deze fijn en fruit ze mee. Maak de champignons schoon, snijd ze grof (ze moeten goed zichtbaar blijven) en voeg ze toe. Knip de gewassen peterselie en basilicum klein en doe ze in de pan. Maak de bleekselderij en de wortel schoon. Snijd de bleekselderij in dunne ringen en de wortel in blokjes. Bak deze 5 minuten mee. Voeg de rode wijn en de gepelde tomaten met het vocht toe met peper en zout naar smaak. Doe de deksel op de pan en laat de saus ca 30 minuten zachtjes pruttelen. Serveer de champignonsaus bij de tagliatelle en zet een schaaltje (Parmezaanse) geraspte kaas op tafel. |
Home > Recepten