Home > Recepten

Jachtschotel 1 (vlees met aardappelpuree)

600 gr sukadelappen (of magere runderlappen) in dobbelstenen

bloem

100 gr boter

1 el spekvet

1 grote gesnipperde ui

1 geschilde en gesnipperde zure appel

3 kruidnagels

2 laurierbladen

zout

vers gemalen peper

10 gekneusde jeneverbessen

10 zilveruitjes uit het zuur

2 dl jonge rode wijn

aardappelpuree

2 verkruimelde beschuiten
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Aardappelgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bestrooi de stukjes vlees met bloem.

Laat in een braadpan 50 gr boter en het spekvet heet worden, bak hierin de stukjes vlees snel aan alle kanten goudbruin en voeg dan de ui en appel toe.

Laat ook deze wat kleur aannemen.

Voeg dan de kruidnagels, laurierbladen, zout, royaal peper, jeneverbessen en zilveruitjes toe en giet over dit alles de voorverwarmde wijn.

Roer een keer door, leg een deksel op de pan en laat het geheel op laag vuur 3 uur stoven.

Giet er wat heet water bij als het droog wordt.

Schep het vlees, de uien en het stoofvocht over in een vuurvaste schotel en bedek het geheel met een laagje aardappelpuree.

Strooi er beschuitkruim over en leg er hier en daar een klontje boter op.

Zet de schotel een kwartier bovenin een voorverwarmde oven (250 graden C.), tot een goudbruin korstje is gevormd.