Home > Recepten

Stoofpot 2

500 600 gr magere runderlappen

1 1/2 el bloem

peper

4 el olie

2 flinke gesnipperde uien

1 rode en 1 groene paprika

4 tomaten

1 teentje knoflook

2 dl rode wijn

1/2 tl maïzena

2 el fijngehakte peterselie

1/2 tl suiker
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in dobbelstenen.

Schep wat peper door de bloem en wrijf het vlees ermee in.

Verhit de olie en bak het vlees onder voortdurend omscheppen aan alle kanten bruin.

Laat de uien heel even meefruiten.

Snijd de ontvelde tomaten en de schoongemaakte paprika's in blokjes en voeg deze aan het vlees toe.

Schep alles goed om.

Voeg het uitgeperste teentje knoflook toe.

Voeg nu 2 dl kokend water (of bouillon) en de wijn toe.

Laat alles even aan de kook komen en schep het geheel goed om.

Laat het gerecht nu met de deksel op de pan 2 1/2 3 uur zachtjes stoven.

Leng de maïzena aan met 1 eetlepel water en voeg dit aan de saus toe.

Roer alles goed door.

Laat alles nog enkele minuten pruttelen, voeg de peterselie toe.

Proef de saus en doe er de suiker en eventueel nog wat peper bij.