Home > Recepten

Rundvlees-bockbierstoofpot

6 stengels bleekselderij

1 winterwortel

200 gr witte uien

600 gr magere runderlappen

zout

peper

50 gr boter

33 cl bockbier

1 tl tijm

2 laurierblaadjes

2 plakjes ontbijtkoek

1 el peterselie
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Hak de peterselie fijn.

Maak de bleekselderij, winterwortel en uien schoon en snijd alles in stukjes.

Snijd het vlees in dobbelstenen.

Bestrooi het met zout en peper.

Smelt de boter.

Bak het vlees in enkele minuten bruin.

Doe de uien, de wortelen de helft van de bleekselderij erbij.

Bak ze enkele minuten mee.

Voeg scheutje voor scheutje het bockbier toe.

Doe de tijm en de laurierblaadjes erbij.

Laat het vlees op laag vuur 1 1/2 uur sudderen.

Verkruimel de ontbijtkoek erboven en laat het nog 1 1/2 uur sudderen.

Voeg de rest van de bleekselderij toe en verwarm nog een kwartier.

Breng de stoofpot op smaak met zout, peper en peterselie.

Notities

Lekker met lintmacaroni en witlofsalade.