Home > Recepten

Ossentong met kappertjessaus

1 ossentong

6 à 7 gr zout per liter water

1 overlangs in vieren snijden wortel

middelgrote ui in schijfjes

selderij

peterselie

1 stukje foelie

1 laurierblaadje

1 kruidnagel

1/2 l sauce hollandaise

1 el kappertjes



Maak de ossentong ook eens klaar met maderasaus.
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de tong 3 uur zachtjes koken.

De tong is gaar als het puntje tussen duim en vinger zacht aanvoelt en u een vork zonder veel weerstand in het dikste gedeelte kunt steken.

Ontdoe de tong onmiddellijk van het vel en snijd het keelstuk eraf.

Houd de tong in het kooknat warm en snijd hem voor het opdienen in gelijke dunne plakken.

Schik deze op een schotel weer tot een geheel en bedek het vlees met een kappertjessaus.

Gebruik voor deze saus een halve liter sauce hollandaise waaraan u een eetlepel al dan niet gehakte kappertjes toevoegt.

Notities

Geef er gekookte aardappelen of puree bij en als groente worteltjes, doperwtjes, bloemkool of bleekselderij.

Geef de overgebleven saus er los bij.