Ossentong met kappertjessaus |
|
1 ossentong 6 à 7 gr zout per liter water 1 overlangs in vieren snijden wortel middelgrote ui in schijfjes selderij peterselie 1 stukje foelie 1 laurierblaadje 1 kruidnagel 1/2 l sauce hollandaise 1 el kappertjes Maak de ossentong ook eens klaar met maderasaus. |
|
BereidingLaat de tong 3 uur zachtjes koken.De tong is gaar als het puntje tussen duim en vinger zacht aanvoelt en u een vork zonder veel weerstand in het dikste gedeelte kunt steken. Ontdoe de tong onmiddellijk van het vel en snijd het keelstuk eraf. Houd de tong in het kooknat warm en snijd hem voor het opdienen in gelijke dunne plakken. Schik deze op een schotel weer tot een geheel en bedek het vlees met een kappertjessaus. Gebruik voor deze saus een halve liter sauce hollandaise waaraan u een eetlepel al dan niet gehakte kappertjes toevoegt. NotitiesGeef er gekookte aardappelen of puree bij en als groente worteltjes, doperwtjes, bloemkool of bleekselderij.Geef de overgebleven saus er los bij. |
Home > Recepten