Rundvleesragoût met champignons |
|
600 gr rundvlees (riblappen) 50 gr doorregen spek 3 uien 2 el bloem 2 el tomatenpuree zout en peper 2 dl rode wijn 2 dl bouillon 2 groene paprika's 500 gr champignons |
|
BereidingSnijd het spek in stukjes en bak die in een pan met dikke bodem langzaam uit.Snijd het vlees in blokjes en bak die in het spekvet al omscheppend goudbruin en bak de uien even mee. Stuif de bloem erover en bak alles goudbruin. Voeg tomatenpuree, zout, peper, wijn en bouillon toe en laat alles op een zacht vuurtje 2 uur stoven. Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes. Snijd de champignons eventueel wat kleiner. Doe tenslotte de paprika's en champignons erbij en laat nog 10 minuten zachtjes stoven. Tip: Laat de champignons nooit te lang meekoken of stoven. Ze worden er taai van. 5-10 minuten is voldoende, afhankelijk van de grootte. NotitiesGeef er aardappelpuree, rijst of macaroni bij. |
Home > Recepten