Home > Recepten

Rundvleesragoût met champignons

600 gr rundvlees (riblappen)

50 gr doorregen spek

3 uien

2 el bloem

2 el tomatenpuree

zout en peper

2 dl rode wijn

2 dl bouillon

2 groene paprika's

500 gr champignons
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Paddestoelgerechten; Ragoût
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het spek in stukjes en bak die in een pan met dikke bodem langzaam uit.

Snijd het vlees in blokjes en bak die in het spekvet al omscheppend goudbruin en bak de uien even mee.

Stuif de bloem erover en bak alles goudbruin.

Voeg tomatenpuree, zout, peper, wijn en bouillon toe en laat alles op een zacht vuurtje 2 uur stoven.

Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes.

Snijd de champignons eventueel wat kleiner.

Doe tenslotte de paprika's en champignons erbij en laat nog 10 minuten zachtjes stoven.



Tip:

Laat de champignons nooit te lang meekoken of stoven. Ze worden er taai van. 5-10 minuten is voldoende, afhankelijk van de grootte.

Notities

Geef er aardappelpuree, rijst of macaroni bij.