Home > Recepten

Rundvleesragoût, pikant

500 gr mager rundvlees

¾ l water

soepgroenten

2 uien

1 el boter

3 peperkorrels

1 laurierblad

3 kruidnagelen

2 el bloem

zout

2 appels

azijn

mespuntje suiker

125 gr zoet-zure komkommer

1/8 l rode wijn
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Ragoût
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in dobbelstenen en bak het in de hete boter snel aan alle kanten bruin.

Voeg het hete water, de gesneden soepgroenten, in ringen gesneden uien peperkorrels en wat zout toe en stoof alles in een gesloten pan op een laag vuur gaar in ca 2 uur.

Laat de bloem in een pan zonder vet bruin worden en voeg geleidelijk al roerende de runderbouillon en daarna de rode wijn toe.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd ze in dikke plakken en kook ze 5 minuten in de saus.

Snijd de komkommer in blokjes en voeg die met het vlees aan de saus toe.

Maak de ragoût zoet-zuur op smaak af met azijn en suiker.