Home > Recepten

Kalfsfricadeau in mosterdroomsaus

1 kg kalfsfricadeau

peper

zout

tijm

100 gr boter

1 fijngehakt sjalotje

2 el grove mosterd

2 el bloem

2 1/2 dl bouillon

1/8 l slagroom

1 el fijngehakte peterselie
  • Omschrijving recept: Kalfsvleesgerechten; Sausjes
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wrijf het vlees in met peper, zout en tijm.

Verhit 75 gr van de boter in een braadpan.

Braad het vlees op een hoog vuur rondom bruin.

Temper het vuur en voeg de rest van de boter toe.

Braad de kalfsfricandeau met de deksel op de pan in ca 45 minuten gaar.

Keer het vlees af en toe.

Neem het vlees uit de pan en laat het met folie bedekt ca 10 minuten rusten voor het aan te snijden.

Fruit intussen het fijngehakte sjalotje en de mosterd in de braadboter, strooi de bloem erover en fruit die even mee.

Roer de bouillon erdoor en breng de saus al roerend aan de kook.

Schenk de slagroom erbij en laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

Breng de saus op smaak met peper en zout.

Snijd het vlees in plakken en leg ze dakpansgewijs op een schaal.

Bestrooi de fricandeau met peterselie.



Serveer de saus er apart bij.