Home > Recepten

Kalfsvlees à la maison

400 gr mager kalfspoulet

1 rood Spaans pepertje

1 rode ui

3 teentjes knoflook

2 cm verse gemberwortel

1/2 komkommer

1 rode paprika

2 tomaten

2 tl kerrie

1 tl kentjoer

versgemalen zwarte peper

1/8 blok santen

25 gr boter

1 1/2 dl water

1/2 schijfje goela djawa

3 el zoute ketjap

3 el sherry

2 tl sambal brandal

1 volle el maïzena

2 el azijn

1 dl water

(eventueel 200 gr (erwten)soepgroente)
  • Omschrijving recept: Kalfsvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het pepertje, de ui, de gemberwortel en de knoflook heel klein.

Snijd de komkommer, paprika en tomaten in blokjes.

Wrijf het vlees in met de kerrie, kentjoer en gemalen peper. Smelt de santen en de boter en bak hierin het vlees, het pepertje, de ui, gember, knoflook, komkommer, paprika en tomaten goed aan.

Voeg het water, de goela djawa, ketjap, sherry en sambal toe.

Sluit de pan en laat alles, onder af en toe omscheppen, ± 1 uur sudderen.

Maak de maïzena aan met water en azijn en bind daarmee het vocht.

Doe er de (erwten)soepgroente door.

Notities

Hierbij kunt u eigenlijk alles eten. Zowel aardappelen en groente als rijst, mie, mihoen, macaroni, peulvruchten of brood smaken er prima bij.



Rauwkostsalade is er erg lekker bij.