Varkensvlees met taugeh en prei |
|
250 gr magere varkenslappen 3 el sojasaus 1 el droge sherry 1/2 el maïzena 1 prei 100 gr taugeh 3 el olie peper, zout 2 el bakgember |
|
BereidingSnijd het vlees in smalle repen.Roer in een kom 1 el sojasaus, de sherry en maïzena door elkaar. Meng er het vlees door en laat het 15 minuten marineren. Verwijder intussen van de prei de worteltjes en het lelijke blad, snijd hem schuin in smalle ringen, was die in een zeef en laat goed uitlekken. Was in een vergiet de taugeh en laat ook die goed uitlekken. Neem het vlees uit de marinade en dep het met keukenpapier droog. Verhit 1 1/2 el olie in een wadjan en roerbak hierin het vlees 2 minuten. Neem het uit de pan en schep het op een bord. Bestrooi het met zout en peper. Verhit de rest van de olie in de wadjan en roerbak de prei 1 minuut. Voeg de taugeh en gember toe en roerbak 1 minuut. Voeg het vlees weer toe. Voeg 2 eetlepels sojasaus toe en roer die erdoor. Serveer hierna direct b.v. met rijst. |
Home > Recepten