Home > Recepten

Varkensvlees met koolraap, gemarineerd

450 gr varkensvlees in blokjes

11/2 dl appelwijn of appelsap

4 el wijnazijn of appelazijn

1 fijngehakt sjalotje

1 tl tijm

wat zout en peper

3 kleine uien

600 gr koolraap

600 gr geschrapte krieltjes

2 appels

50 gr bakboter

1 teentje knoflook

1/2 tl tijm

1 el honing
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Aardappelgerechten; Groentegerechten; Marinades
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Marineer de varkensvleesblokjes 1 nacht in appelwijn of appelsap, wijnazijn of appelazijn, sjalotje, tijm, zout en peper.

Snijd de uien in partjes en de koolraap in blokjes of reepjes.

Schrap zonodig de krieltjes en snijd de appels in partjes.

Verhit in de roerbakpan de bakboter en bak het (drooggedepte) vlees hierin al omscheppend bruin.

Bak de uien mee, pers de knoflook erboven uit, strooi er 1/2 theelepel tijm over, voeg de koolraap en aardappelen toe en bak alles op hoog vuur al omscheppend 5 minuten.

Zeef de marinade en voeg de honing toe.

Laat het gerecht 15 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.

Schep af en toe om.

Warm tot slot de appelpartjes mee.

Breng op smaak met zout en peper.