Home > Recepten

Varkensfilet met mosterd

500 600 gr varkensfilet

1 1/2 el mosterd

1/2 tl fijngewreven tijm

125 gr boter

3 el room
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng 1 eetlepel mosterd met tijm en een mespuntje zout.

Wrijf het vlees stevig in met dit mengsel.

Verhit 100 gr boter.

Braad het vlees gedurende 5 minuten bij een vrij hoge temperatuur rondom flink aan.

Temper de warmtebron en laat het vlees onder regelmatig bedruipen in 30 40 minuten (bijna) gaar braden.

Neem het vlees uit de pan en laat het 10 minuten rusten.

Maak intussen de jus door er eerst de room door te roeren.

Laat de room onder voortdurend roeren op een hoog vuur verdampen.

Voeg er vervolgens een flinke scheut water (of bouillon) bij en laat alles even flink doorkoken.

Zeef de jus voor het serveren.