Home > Recepten

Ham/champignonragoût

100 gr ham

50 gr champignons

60 gr boter

70 gr bloem

200 gr vleesbouillon

25 gr melk

20 gr slagroom
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Paddestoelgerechten; Ragoût
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak een blanke roux van de boter en de bloem en laat die afkoelen.

Snijd de champignons in dunne schijfjes en blancheer ze in een pannetje et water en iets citroensap (door het citroensap blijven ze mooi van kleur).

Snijd de ham in Kleine blokjes.

Breng de bouillon en de melk aan de kook en voeg een beetje ervan aan de roux toe.

Roer alles glad, voeg dan de rest toe en maak er een gladde massa van.

Breng die nog even aan de kook.

Voeg als laatste de ham, de champignons en de slagroom toe, roer goed en laat alles even koken.

Breng eventueel op smaak met zout en peper.