Taboulehsalade met lam en erwtenguacamole |
|
Ingredienten voor de taboulehsalade: 3 el olijfolie 250 gr aubergine in blokjes 300 gr grove bulghur (natuurvoedingswinkel) 2 el citroensap 2 el fijngesneden munt 2 tomaten in blokjes 1 bosje lente-uitjes in dunne ringen zout, peper 100 gr zwarte olijven Ingredienten voor de doperwten-guacamole: 300 gr gedopte (diepvries) doperwten 1 kleine ui 2 tomaten 1 vers rood pepertje zout 25 gr verse koriander 2 el limoensap Ingredienten voor de lamskoteletjes: 8 kleine lamskoteletjes 1 gehalveerd teentje knoflook zout, peper wat olijfolie |
|
BereidingBereiding taboulehsalade:Verhit 1 eetlepel olie en bak de aubergine ± 5 minuten. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Schenk in een pan zoveel kokend water over de bulghur dat die 2 1/2 cm onder staat. Breng de bulghur met de deksel op de pan aan de kook en kook ze in 15-20 minuten zachtjes gaar. Laat de bulghur dan in ± 1 uur afkoelen. Vermeng de afgekoelde bulghur met de aubergine, 2 eetlepels olie, het citroensap, de munt, tomaten, lente-uitjes, zout, peper en olijven. Bereiding doperwten-guacamole: Pureer alle ingredienten. Bereiding lamskoteletjes: Verhit de grill of grillplaat. Wrijf de lamskoteletjes in met knoflook, zout, peper en olie en rooster ze onder de grill of op de grillplaat aan beide zijden ± 4 minuten. |
Home > Recepten