Home > Recepten

Taboulehsalade met lam en erwtenguacamole

Ingredienten voor de taboulehsalade:

3 el olijfolie

250 gr aubergine in blokjes

300 gr grove bulghur (natuurvoedingswinkel)

2 el citroensap

2 el fijngesneden munt

2 tomaten in blokjes

1 bosje lente-uitjes in dunne ringen

zout, peper

100 gr zwarte olijven



Ingredienten voor de doperwten-guacamole:

300 gr gedopte (diepvries) doperwten

1 kleine ui

2 tomaten

1 vers rood pepertje

zout

25 gr verse koriander

2 el limoensap



Ingredienten voor de lamskoteletjes:

8 kleine lamskoteletjes

1 gehalveerd teentje knoflook

zout, peper

wat olijfolie
  • Omschrijving recept: Salades; Lamsvleesgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bereiding taboulehsalade:

Verhit 1 eetlepel olie en bak de aubergine ± 5 minuten.

Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Schenk in een pan zoveel kokend water over de bulghur dat die 2 1/2 cm onder staat.

Breng de bulghur met de deksel op de pan aan de kook en kook ze in 15-20 minuten zachtjes gaar.

Laat de bulghur dan in ± 1 uur afkoelen.

Vermeng de afgekoelde bulghur met de aubergine, 2 eetlepels olie, het citroensap, de munt, tomaten, lente-uitjes, zout, peper en olijven.



Bereiding doperwten-guacamole:

Pureer alle ingredienten.



Bereiding lamskoteletjes:

Verhit de grill of grillplaat.

Wrijf de lamskoteletjes in met knoflook, zout, peper en olie en rooster ze onder de grill of op de grillplaat aan beide zijden ± 4 minuten.