Home > Recepten

Ratatouille 1 (gemengde groenten)

2 teentjes knoflook

1 ui

1 aubergine

3 middelgrote courgettes

1 groene paprika

1/2 kopje olijfolie

3 kopjes geschilde tomaten uit blik

1 afgestreken tl gedroogde oregano of basilicum

1 afgestreken tl zout

1/2 tl peper
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Frans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil en hak de knoflooktenen.

Schil en hak de ui.

Was de aubergine en de courgettes: schil de aubergine en snijd hem, evenals de courgettes in plakjes.

Snijd de paprika doormidden, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd hem in reepjes.

Verwarm de olie, stoof de knoflook en ui zachtjes tot ze glazig zijn.

Voeg de plakjes aubergine erbij en stoof deze even mee.

Leg vervolgens de plakjes courgette en reepjes paprika in de pan, giet het water erbij en laat alles 5 minuten stoven.

Meng tenslotte de tomaten, oregano of basilicum door de groenten en laat alles in een gesloten pan op een zacht vuur nog 30 minuten stoven.

Haal het deksel van de pan en laat de groenten nog stoven tot al het vocht is verdampt.