Home > Recepten

Hutspot van Winy uit de magnetron

500 gr aardappelen

300 gr winterwortel

150 gr gehakte uien

30 gr boter

3 dl water

1 zakje jachtsaus

zout, peper

1 pakje borrelballetjes gehakt (uit de koelvitrine)
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil, was en kook de aardappelen op de gebruikelijke wijze.

Smelt in een andere schaal de boter in 1 minuut op HOOG (100%).

Roer de uien erdoor en verwarm ze 3 minuten op HOOG (100%).

Doe de schoongemaakte en in blokjes gesneden winterwortel erbij, evenals de jachtsaus

en 3 dl water.

Zet de schaal met een deksel erop in de magnetron en kook de hutspot in 7 minuten op HOOG (100%) gaar.

Stamp de aardappelen fijn en snijd de balletjes gehakt in stukjes.

Meng alle ingredienten.

Verwarm de hutspot nog 1 minuut op HOOG (100%).

Eventueel zout en peper naar smaak toevoegen.