Home > Recepten

Hamschotel met mangochutney uit de magnetron

1 ui

1/2 groene en 1/2 rode paprika

25 gr boter

300 gr hamblokjes

2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

2 theelepels kerriepoeder

4 eetlepels mangochutney

1 dl vers sinaasappelsap

200 gr verse of diepvries doperwten
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten

Bereiding

Snipper de ui fijn en snijd de schoongemaakte en gewassen paprika’s in dunne reepjes.

Smelt de boter in een glazen ovenvaste schaal van 1 1/2 liter inhoud onafgedekt in 1 minuut.

Doe de groenten bij de gesmolten boter en verwarm ze afgedekt 4-5 minuten op 100%.

Roer de hamblokjes, de basterdsuiker, het kerriepoeder, de mangochutney, het sinaasappelsap en de doperwten door de groenten en laat alles afgedekt in 12-14 minuten op 50% door en door warm worden.

Laat de hamschotel voor het serveren enkele minuten nagaren.

Notities

Lekker met rijst of met krielaardappeltjes.