Hamschotel met mangochutney uit de magnetron |
|
1 ui 1/2 groene en 1/2 rode paprika 25 gr boter 300 gr hamblokjes 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker 2 theelepels kerriepoeder 4 eetlepels mangochutney 1 dl vers sinaasappelsap 200 gr verse of diepvries doperwten |
|
BereidingSnipper de ui fijn en snijd de schoongemaakte en gewassen paprika’s in dunne reepjes.Smelt de boter in een glazen ovenvaste schaal van 1 1/2 liter inhoud onafgedekt in 1 minuut. Doe de groenten bij de gesmolten boter en verwarm ze afgedekt 4-5 minuten op 100%. Roer de hamblokjes, de basterdsuiker, het kerriepoeder, de mangochutney, het sinaasappelsap en de doperwten door de groenten en laat alles afgedekt in 12-14 minuten op 50% door en door warm worden. Laat de hamschotel voor het serveren enkele minuten nagaren. NotitiesLekker met rijst of met krielaardappeltjes. |
Home > Recepten