Home > Recepten

Tomaat-eischotel met mortadella uit de magnetron

3 sjalotjes

6 trostomaten

1 groene paprika

1 rood pepertje

8 eieren

100 gr mortadella in reepjes

2 theelepels Provençaalse kruiden

peper, zout

1 eetlepel fijngeknipte bieslook
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Eiergerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de sjalotjes in dunne partjes.

Snijd de tomaten in plakken.

Snijd de paprika in repen.

Verwijder van het pepertje de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn.

Schik de groenten in een magnetronschaal en verwarm de groenten afgedekt 8 minuten op 700 Watt.

Schep tussentijds om.

Klop de eieren los, schep er de mortadella, de Provençaalse kruiden en wat peper en zout door en schenk dit mengsel over de groenten.

Verwarm de schotel onafgedekt 7 minuten op 400 Watt.

Schep het gerecht tussentijds tweemaal om.