Home > Recepten

Bitterkoekjesijs met aardbeien uit de magnetron

4 bitterkoekjes

2 eetlepels Amaretto

3 eetlepels sinaasappelsap

1/2 liter vanilleroomijs

250 gr aardbeien

slagroom uit spuitbus

magnetronschaal inhoud 1/2 liter, magnetronschaal inhoud 1 liter

ijsbolletjeslepel
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Knip de bitterkoekjes boven een kleine schaal in stukjes en schep er de Amaretto en het sinaasappelsap door.

Verwarm het 1 minuut op vol vermogen (700 Watt), schep het opnieuw door en laat het iets afkoelen.

Laat in een andere schaal het ijs onafgedekt op half vermogen (350 Watt) in 1-2 minuten zacht worden en schep het bitterkoekjesmengsel erdoor.

Laat het ijs in de diepvries in 1-2 uur bevriezen.

Was intussen de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze.

Schep het bitterkoekjesijs met de bolletjeslepel in de coupes en verdeel er de aardbeien over.

Garneer met een flinke toef slagroom.

Benodigdheden

4 wijde ijscoupes 3 dl