Home > Recepten

Citroenmousse met sinaasappelschijfjes (magnetron)

Voor de mousse:

3 eieren

100 gr suiker

1 zakje gelatinepoeder

1 dl water

1 1/2 dl citroensap

de rasp van 1 citroen

75 gr suiker

2 dl slagroom



Voor de sinaasappelschijfjes:

1 sinaasappel

25 gr suiker

1 1/2 dl water
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Splits voor de mousse de eieren en roer de eierdooiers met 100 gr suiker in een glazen litermaat schuimig.

Roer er het gelatinepoeder, het water, het citroensap en de citroenrasp erdoor en laat de vla onafgedekt in 3-4 minuten op 100% binden.

Roer iedere minuut.

Laat de vla afkoelen.

Sla de eiwitten stijf met een snufje zout en klop er de 75 gr suiker door.

Schep de afgekoelde vla erdoor.

Klop de slagroom stijf, vermeng die met het eiwit-citroenvlamengsel en schep de mousse in een schaal van 1 liter inhoud.

Doe voor een mooie opstaande rand rondom de schaal een dubbelgevouwen ingevet stuk vetvrij (bak)papier, zodat een 'kraag' ontstaat.

Laat de mousse in de koelkast tenminste 6 uur opstijven.

Schil de sinaasappel dik, zodat alle wit verdwenen is, snijd hem in niet te dikke schijfjes en verwijder de pitten.

Doe de suiker en het water in een ovenvaste schaal van 1 1/2 liter inhoud en verwarm het onafgedekt 3-4 minuten op 100%.

Roer tussendoor, zodat de suiker goed is opgelost.

Verwarm de schijfjes 1-2 minuten in de saus en laat afkoelen.

Garneer de koude mousse met de plakken sinaasappel.