Wijngelei met vruchten uit de magnetron |
|
4 blaadjes witte gelatine 300 gr zacht fruit (bijvoorbeeld kleine aardbeien, frambozen en/of bramen) 75 gr suiker 2 dl droge rode wijn eventueel wat citroensap gezoete stijfgeslagen slagroom |
|
BereidingLaat de gelatine in ruim koud water weken.Maak het fruit schoon, was het en laat het uitlekken. Doe het fruit met de suiker in een ovenvaste schaal van 1 1/2 liter inhoud en verwarm het afgedekt 3 minuten op 100% tot het zacht is. Voeg de wijn en eventueel nog wat suiker en/of citroensap toe. Knijp de gelatine uit en laat hem in een klein ovenvast schaaltje onafgedekt in 10 seconden op 100% smelten. Roer de gelatine door het wijn-fruitmengsel, doe de gelei in 4 schaaltjes en laat opstijven. Stort de gelei en garneer met stijfgeslagen slagroom en eventueel wat fruit en verse blaadjes munt. |
Home > Recepten