Home > Recepten

Wijngelei met vruchten uit de magnetron

4 blaadjes witte gelatine

300 gr zacht fruit (bijvoorbeeld kleine aardbeien, frambozen en/of bramen)

75 gr suiker

2 dl droge rode wijn

eventueel wat citroensap

gezoete stijfgeslagen slagroom
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de gelatine in ruim koud water weken.

Maak het fruit schoon, was het en laat het uitlekken.

Doe het fruit met de suiker in een ovenvaste schaal van 1 1/2 liter inhoud en verwarm het afgedekt 3 minuten op 100% tot het zacht is.

Voeg de wijn en eventueel nog wat suiker en/of citroensap toe.

Knijp de gelatine uit en laat hem in een klein ovenvast schaaltje onafgedekt in 10 seconden op 100% smelten.

Roer de gelatine door het wijn-fruitmengsel, doe de gelei in 4 schaaltjes en laat opstijven.

Stort de gelei en garneer met stijfgeslagen slagroom en eventueel wat fruit en verse blaadjes munt.