Salade met feta, groene |
|
Voor de dressing: 1 eetlepel wijnazijn (bijvoorbeeld witte wijnazijn) 3 eetlepels olie (bijvoorbeeld olijfolie) 2 eetlepels koud water 1/4 theelepel zout versgemalen peper Voor de salade: 100 gram gemengde sla (bijvoorbeeld eikenbladsla en lollo rosso) 4 rijpe kiwi's (± 200 gram) 2 rijpe avocado's (± 350 gram) 50 gram pijnboompitten 150 gram Apetina-fetakaas, geraspt |
|
BereidingDressing:Roer met een garde de azijn en de olie door elkaar en voeg het water toe. Breng op smaak met zout en peper. Salade: Scheur de sla in stukken. Schil de kiwi's en snijd ze in stukjes. Halveer de avocado's overlangs en verwijder pit en schil. Snijd de helften in de lengte in dunne plakken die aan de bovenkant samenhangen. Breng ze met een lichte druk in waaiervorm. Rangschik de sla, kiwi en avocado zo fraai mogelijk op vier bordjes. Schenk er een beetje dressing over en geef de rest er apart in een schaaltje bij. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Garneer de salade met de lauwwarme pijnboompitten en de geraspte feta. Serveer deze groene salade met feta als voorgerecht of lunchgerecht. NotitiesServeer met stokbrood. |
Home > Recepten