Home > Recepten

Komkommersalade met feta

Voor de dressing:

1 eetlepel azijn (bijvoorbeeld dragonazijn)

versgemalen peper

3 eetlepels olie (bijvoorbeeld druivenpitolie)



Voor de salade:

200 gram AH Deense fetakaasblokjes

1 komkommer (± 300 gram) in reepjes

1 niet te scherpe ui (± 50 gram), fijngesnipperd

3 eetlepels fijngehakte dille
  • Omschrijving recept: Salades; Kaasgerechten
  • Bron: Feta-Encyclopedie - Albert Heijn

Bereiding

Dressing:

Klop de peper door de azijn en klop de olie scheutje voor scheutje door het mengsel.



Salade:

Verdeel de komkommer, de ui en de dille over een platte schaal en meng de feta erdoor.

Besprenkel de salade vlak voor het serveren met de dressing.

Notities

Tip: Als de komkommer zeer sappig is, kunt u de zaadjes eruit halen. U kunt de komkommer ook schillen.

Serveertip: Serveer met lamskoteletten en brood.