Home > Recepten

Feta met garnalen in tomatensaus

3 eetlepels fijngesnipperde ui

2 eetlepels olie (liefst olijfolie extra vierge)

1 blik gepelde tomaten (± 400 gram)

6 eetlepels droge witte wijn

1/2 theelepel gedroogde oregano

200 gram gepelde roze garnalen

150 gram Apetina-feta in kruidige olie, uitgelekt
  • Omschrijving recept: Kaasgerechten; Garnalengerechten; Sausjes
  • Bron: Feta-Encyclopedie - Albert Heijn

Bereiding

Fruit de uisnippers in de olie in een diepe pan.

Hak de tomaten in het blik in grove stukken.

Doe de tomaten met het vocht, de wijn en de oregano in de pan en laat zonder deksel ± een half uur zachtjes inkoken tot de saus is ingedikt.

Verwarm de grill voor.

Verdeel de garnalen over vier platte ovenschaaltjes en giet de tomatensaus erover.

Verdeel de feta over de saus en zet de schaaltjes ± 3 minuten onder de grill tot de kaasblokjes aan de randen goudbruin beginnen te kleuren.

Notities

Serveer met stokbrood.