Spinakopita (Griekse spinazietaart) |
|
12 plakjes bladerdeeg 2,5 dl olijfolie 1,5 kg spinazie vers 75 g boter 2 uien 200 g feta 4 eieren dille peterselie peper zout |
|
BereidingKook de fijngehakte spinazie.Fruit de fijngehakte uien in de boter en roer er dan de spinazie, de feta, de dille en peterselie, de losgeklopte eieren en peper en zout doorheen. Bestrijk een bakblik van 20x30x3cm met olie of boter. Bestrijk een deegplak met olie en leg het op het bakblik, zodat het over de rand hangt. Gebruik nog 5 deeglapjes om het bakblik helemaal te bekleden. Schep er de spinazievulling op en giet er 2 eetlepels olijfolie op. Vouw de deegranden over de vulling dicht. Gebruik de andere 6 deegplakken om een "dak" te leggen, ter grootte van het bakblik. Bestrijk het deeg met water en bak 45 minuten op 180 graden. Kan je koud of warm eten. |
Home > Recepten