Home > Recepten

Groentesoufflé

100 g worteltjes

100 g sperziebonen

100 g doperwtjes uit blik

100 g maïskorrels uit blik

199 g ontbijtspek in reepjes

5 lepels paneermeel

1 dl melk

1 dl bouillon

2 lepels tomatenpuree

1 lepel peterselie

zout

peper

4 eieren
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Zuid-Amerikaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de worteltjes en de sperziebonen in een pan water in 15 minuten praktisch gaar. Laat de groenten uitlekken en snijd ze in kleine stukjes.

Vermeng de stukjes wortel en sperzieboon in een kom met de doperwtjes en de maïskorrels.

Bak de reepjes spek in een koekepan knapperig.

Roer de reepjes gebakken spek, het paneermeel, de melk, de bouillon, de tomatenpuree, de fijngehakte peterselie en wat zout en peper door het groentemengsel.

Klop de eieren met een mixer of garde in een kom schuimig. Schep de geklopte eieren door het groentemengsel.

Doe het mengsel in een souffl‚vorm.

Bak de groentesouffl‚ ± 45 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven tot hij vast is en een lichtbruin korstje heeft gekregen.