Zalmmoussetaart zonder oven, koude kruidige |
|
1 pakje Party Extra toastjes (Haust) 100 g zachte verse roomkaas 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden 5 blaadjes gelatine 420 g roze zalm uit blik 8 lepels Yogonaise 200 ml crème fraîche 1 zakje verse basilicum (AH) 1 lepel citroensap 1/2 komkommer |
|
BereidingMaal de toast tot kruimels in de keukenmachine. Roer roomkaas en Italiaanse kruiden erdoor. Verdeel over de bodem van de springvorm en strijk met de bolle kant van een lepel glad. Zet tot gebruik in de koelkast.Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water. Laat de zalm uitlekken, verwijder velletjes en graatjes. Pureer in de keukenmachine zalm, yogonaise en crème fraîche tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Knip 2/3 basilicum fijn en meng met het zalmmengsel. Breng citroensap met 2 lepels water aan de kook en haal van het vuur, knijp de gelatine uit en laat erin oplossen. Roer het mengsel door het zalmmengsel. Verdeel het zalmmengsel over de taartbodem en strijk de bovenkant glad, laat in de koelkast 2 uur opstijven. Snij de komkommer in dunne plakjes. Verwijder de rand van de springvorm en leg de komkommer dakpansgewijs over de rand van de taart. Leg in het midden de rest van de basilicum. NotitiesLekker met tomatensaladeBenodigdhedenGebruik een springvorm van 24 cm. |
Home > Recepten