Home > Recepten

Eierkoek, kruidig

1/2 lepel olie

1 fijngesnipperde groene lombok

1 gehakt uitje

1 lepel gesnipperde koriander

4 geplette korianderzaden

gemberwortel

kurkuma

zout

6 dooiers

5 lepels koud water

6 eiwitten

olie
  • Omschrijving recept: Hartig gebak

Bereiding

Maak ½ lepel olie warm, doe er een fijngesnipperde groene lombok, 1 fijngehakt uitje, 1 lepel gesnipperd korianderblad, 4 geplette korianderzaden, wat gemberwortel, kurkuma en zout in, ±5 minuten zachtjes pruttelen.

Klop 6 dooiers met 5 lepels koud water schuimig, voeg de afgekoelde kruiden toe.

Klop 6 eiwitten heel stijf en spatel erdoor.

Verhit wat olie en bak de massa op niet te hoog vuur, keren als het midden nog iets vochtig is en dan 1-2 minuten onder de grill gratineren.