Home > Recepten

Steak and kidney pie

100 g champignons

1 ui

2 teentjes knoflook

125 g bloem

1 theelepel mosterdpoeder

zout

peper

450 g biefstuk

100 g niertjes

3 dl runderfond

50 ml port

worcestersaus

50 g koude boter

2 eieren
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Brits
  • Bereidingstijd: 4 uur
  • Bron: Carola Thomas

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 150 °C. Borstel de champignons en snijd ze in plakjes. Pel en snipper ui en knoflook. Vet een ovenschaal in.

Meng 25 gram bloem met het mosterdpoeder, zout en peper. Snijd de biefstuk en niertjes klein en schep ze door de gekruide bloem. Schep dit mengsel in de ovenschaal en schep de champignons, de ui, de knoflook, de fond en de port erdoor. Voeg worcestersaus naar smaak toe.

Dek de schaal af en laat het vlees in de oven in ca. 1,5 uur gaar sudderen, laat het daarna afkoelen.

Vermeng in een kom 100 gram bloem en zout met de in stukjes gesneden boter. Voeg 1-2 eetlepels ijskoud water toe. Kneed snel tot een samenhangend deeg. Laat dit 15 minuten in de koelkast rusten. Kook 1 ei hard en snijd dit in plakjes.

Verwarm de oven nu voor tot 200 °C. Schep het vet van het vleesmengsel. Schep het vleesmengsel in een quichevorm (26-28 cm Ø) en leg de plakjes ei erop.

Rol het deeg uit tot een ronde lap en leg deze over de vulling. Druk de rand goed tegen de vorm. Bestrijk deze deksel met losgeklopt ei. Bak de pie in de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.

Notities

Lekker met salade