Home > Recepten

Surimi-brood

400 g surimi

2 avocado's

4 hardgekookte eieren

4 lepels dikke magere crème fraîche

4 lepels kervel

1 blikje krab

4 blaadjes gelatine

sap van 1 citroen

1 theelepel olijfolie

zout

peper
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Pâté's; Visgerechten; Roemeens
  • Aantal Porties: 6
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Michel Montignac

Bereiding

Schil en ontpit de avocado's, pureer met 2 lepels crème fraîche en breng op smaak met citroensap, peper, zout en kervel.

Olie een cakevorm in en bedek de bodem en zijkant met de surimistaven, bewaar enkele voor de bovenkant.

Hak de rest van de surimi fijn en snij de eieren in stukjes, meng ze.

Verwarm de rest van de crème fraîche en voeg de geweekte en uitgeknepen gelatine toe.

Doe de helft van de warme crème fraîche bij het ei-surimimengsel en laat afkoelen.

Laat de krab uitlekken en doe de rest van de warme crème fraîche erbij. Laat afkoelen.

Stort achtereenvolgens een laang in de vorm met het surimimengsel, het krabmengsel, het avocadomengsel en nog een laag surimimengsel.

Bedek met de achtergehouden staafjes surimi en zet 12 uur in de koelkast.