Home > Recepten

Vleeskrans, Thais (in bladerdeeg)

6 plakjes bladerdeeg

400 g lamsgehakt

1 ei

1 theelepel djahé

1 theelepel pimentpoeder

2 lepels koriander

zout

peper

1 theelepel kerriepoeder
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Thais
  • Aantal Porties: 20
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van 40 x 15 cm.

Vermeng het lamsgehakt, het ei, het gemberpoeder, de piment, de koriander, zout, peper en het kerriepoeder en vorm van het gehaktmengsel een ± 38 cm lange staaf.

Leg de staaf in het midden van de deeglap en rol het deeg om de vulling.

Bestrijk de rand van het deeg met water en druk het goed vast.

Vorm de gevulde deegrol tot een krans, bestrijk de zijkanten met water en druk goed aan.

Bak de krans in de oven in ± 30 minuten goudbruin en gaar (dek eventueel met aluminiumfolie af als het deeg te bruin wordt).

Snijd de krans voor het serveren in plakjes van 2 cm.