Gyoza |
|
250 g gehakt 300 g Chinese kool 1 prei 25 a 30 velletjes gyoza of wontonvellen 1/2 theelepel zout 1,5 lepel Japanse sojasaus peper djahe 2 lepels sake 1 lepel sesamolie 1 lepel olie |
|
Bereiding- kook de kool beetgaar, laat afkoelen, snij het in zeer kleine stukjes en laat uitlekken- snij de prei in zeer kleine stukjes (niet koken!!) - meng in een kom gehakt, zout, soyasaus en peper - voeg aan dit mengsel de kool en de prei toe en meng wedereom zeer goed met de hand - voeg gemberpoeder, sake en sesamolie toe, wederom zeer goed mengen met de hand - bevochtig met de vinger de gehele rand van een velletje deeg - vouw steeds een deegvelletje dubbel en doe er wat van het mengsel in, let erop dat er ruimte aan de rand overblijft om het geheel goed af te sluiten - prak de randen dicht met een vork (en doe dit tot het mengsel of de velletjes deeg op zijn) - doe de bakolie in een koekenpan of hapjespan en zet deze op een matig vuur - voeg de gyoza toe en bak ze bruin aan EEN kant - voeg hierna wat water toe en laat de gyoza 2 a 3 minuten doorstomen. - klaar! |
Home > Recepten