Home > Recepten

Gyoza

250 g gehakt

300 g Chinese kool

1 prei

25 a 30 velletjes gyoza of wontonvellen

1/2 theelepel zout

1,5 lepel Japanse sojasaus

peper

djahe

2 lepels sake

1 lepel sesamolie

1 lepel olie
  • Omschrijving recept: Dimsum; Vleesgerechten; Groentegerechten; Japans
  • Bron: Akemi

Bereiding

- kook de kool beetgaar, laat afkoelen, snij het in zeer kleine stukjes en laat uitlekken

- snij de prei in zeer kleine stukjes (niet koken!!)

- meng in een kom gehakt, zout, soyasaus en peper

- voeg aan dit mengsel de kool en de prei toe en meng wedereom zeer goed met de hand

- voeg gemberpoeder, sake en sesamolie toe, wederom zeer goed mengen met de hand

- bevochtig met de vinger de gehele rand van een velletje deeg

- vouw steeds een deegvelletje dubbel en doe er wat van het mengsel in, let erop dat er ruimte aan de rand overblijft om het geheel goed af te sluiten

- prak de randen dicht met een vork (en doe dit tot het mengsel of de velletjes deeg op zijn)

- doe de bakolie in een koekenpan of hapjespan en zet deze op een matig vuur

- voeg de gyoza toe en bak ze bruin aan EEN kant

- voeg hierna wat water toe en laat de gyoza 2 a 3 minuten doorstomen.

- klaar!