Eierfondue, Hollands |
|
1.5 dl witte wijn 1 teen knoflook 6 eieren 60 g roomboter op kamertemp 250 g geraspte oude Goudse of gruyere aroma peper 1 kleine bloemkool 4 a 6 paprika's 8 a 10 worteltjes suiker 150 g kleine champignons |
|
BereidingVerwarm de wijn met de knoflook op een laag vuur in een pannetje gedurende 10 minuten.Breek de eieren 1 voor 1 in een kopje, controleer of ze goed zijn en klop dan in een grotere kom los. Voeg boter en kaas toe en roer de wijn erdoor. Doe in een caquelon (kaasfonduepan) op een komfoor en roer tot het glad en romig is geworden. Voeg naar smaak zout, peper en aroma toe. Snij de bloemkool in roosjes, snij de paprika's in stukjes. Snij de worteltjes in stukjes van 4 cm en kook 5-10 minuten in water met wat suiker en zout en laat ze dan dan goed drogen. Maak de champignons schoon en snij grotere exemplaren door. NotitiesIn plaats van stukjes brood, worden groenten en champignons gefondued in kaas-eierfondue. |
Home > Recepten