Home > Recepten

Eierfondue, Hollands

1.5 dl witte wijn

1 teen knoflook

6 eieren

60 g roomboter op kamertemp

250 g geraspte oude Goudse of gruyere

aroma

peper

1 kleine bloemkool

4 a 6 paprika's

8 a 10 worteltjes

suiker

150 g kleine champignons
  • Omschrijving recept: Fondue; Eiergerechten; Nederlands
  • Bron: Lekturama - Fondue, Barbecue en Grill

Bereiding

Verwarm de wijn met de knoflook op een laag vuur in een pannetje gedurende 10 minuten.

Breek de eieren 1 voor 1 in een kopje, controleer of ze goed zijn en klop dan in een grotere kom los. Voeg boter en kaas toe en roer de wijn erdoor. Doe in een caquelon (kaasfonduepan) op een komfoor en roer tot het glad en romig is geworden. Voeg naar smaak zout, peper en aroma toe.

Snij de bloemkool in roosjes, snij de paprika's in stukjes.

Snij de worteltjes in stukjes van 4 cm en kook 5-10 minuten in water met wat suiker en zout en laat ze dan dan goed drogen.

Maak de champignons schoon en snij grotere exemplaren door.

Notities

In plaats van stukjes brood, worden groenten en champignons gefondued in kaas-eierfondue.