Home > Recepten

Kaasfondue, Italiaanse 2

300 g broccoli

1/2 bloemkool

8 ananasschijven

600 g Pardano

40 g boter

40 g bloem

4 dl volle melk

1.5 dl droge witte wijn

zout

peper

1/2 theelepel Italiaanse keukenkruiden

1 ciabatta of stokbrood
  • Omschrijving recept: Fondue; Kaasgerechten; Italiaans
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Verdeel bloemkool en broccoli in roosjes. Snij de ananas in stukjes. Rasp de kaas.

Smelt de boter in de pan, roer de bloem erdoor glad. Laat 1 minuut zachtjes koken. Roer de melk erdoor en blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat. Roer de wijn erdoor. Smelt de kaas erin. Op smaak brengen met peper, zout en Italiaanse kruiden.

Zet op een brander o. i. d. op tafel en fondue afwisselend brood, groente en ananas.