Khao Paad 3 (gebakken Thaise rijst) |
|
300 g rijst 1 ui 4 bosuitjes 180 g krab uit blik 3 lepels olie 100 g gehakt halfomhalf 100 g noorse garnalen 2 eieren zout peper 2 lepels nam pla 1 lepel chilisaus 2 lepels tomatenpuree 2 lepels koriander |
|
BereidingKook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar en laat hem helemaal afkoelen.Pel de ui en hak hem fijn. Snijd de bosui in ringetjes. Giet de krab af en haal het krabvlees uit elkaar. Verhit de olie in een wok of braadpan en fruit de ui zachtjes goudbruin. Voeg het gehakt toe en bak dit op hoog vuur al omscheppend rul. Schep de krab en de garnalen erdoor en bak alles ± 2 minuten. Klop de eieren met zout en peper los en schep ze door het gehaktmengsel. Verwarm alles al omscheppend. Roer, als het ei gaat stollen, de rijst erdoor. Roer de vissaus, de chilisaus en de tomatenpuree door elkaar voeg dit sausje aan de rijst toe en bak alles al omscheppend ± 4 minuten. Schep de ui erdoor. Doe de rijst in een warme schaal en strooi er de koriander over. |
Home > Recepten