Nasi goreng 1 |
|
175 g Chinese kool in reepjes 125 g erwtjes (diepvries. ontdooid) 250 g langkorrelige rijst (gekookt) zout koriander 3 eieren 4 lepels olie 6 sjalotjes of 1 ui (gehakt) 2 tenen knoflook 1 lepel gehakte gemberwortel 3 kleine rode pepertjes zonder zaad (gehakt) 1 lepel vissaus 1/2 theelepel kuncit 2 lepels creamed cocoanut sap van 2 limoenen 2 theelepels suiker 350 g mager varkensvlees in plakjes 350 g gepelde gamba's 175 g taugeh |
|
BereidingWeek 4 gedroogde Chinese paddestoelen en snij in stukjes. Maak 350 g chinese rijstvermicelli klaar. Snij een dun ribkarbonaadje zonder been klein.Fruit een ui in schijfjes. Bak de paddestoelen en het vlees mee. Doe de rijstvermicelli erbij en roerbak 3 minuten. Doe er 2 lepels ketjap bij en laat sudderen. Fruit in 2 lepels spekvet 125 g prei en knoflook, voeg 100 g krab uit blik en 8 oesters toe, toer de helft door de vermicelli en doe de rest er boven op. |
Home > Recepten