Home > Recepten

Nasi goreng 1

175 g Chinese kool in reepjes

125 g erwtjes (diepvries. ontdooid)

250 g langkorrelige rijst (gekookt)

zout

koriander

3 eieren

4 lepels olie

6 sjalotjes of 1 ui (gehakt)

2 tenen knoflook

1 lepel gehakte gemberwortel

3 kleine rode pepertjes zonder zaad (gehakt)

1 lepel vissaus

1/2 theelepel kuncit

2 lepels creamed cocoanut

sap van 2 limoenen

2 theelepels suiker

350 g mager varkensvlees in plakjes

350 g gepelde gamba's

175 g taugeh
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Indisch

Bereiding

Week 4 gedroogde Chinese paddestoelen en snij in stukjes. Maak 350 g chinese rijstvermicelli klaar. Snij een dun ribkarbonaadje zonder been klein.

Fruit een ui in schijfjes. Bak de paddestoelen en het vlees mee. Doe de rijstvermicelli erbij en roerbak 3 minuten. Doe er 2 lepels ketjap bij en laat sudderen.

Fruit in 2 lepels spekvet 125 g prei en knoflook, voeg 100 g krab uit blik en 8 oesters toe, toer de helft door de vermicelli en doe de rest er boven op.