Pad Thai 1 (Roergebakken thaise mie) |
|
250 g rijstmie 3 lepels olie 3 teentjes knoflook 4 lepels gedroogde garnalen 4 lepels nam pla 60 g suiker 2 lepels tamarindesap 1 lepel paprikapoeder 75 g gebakken tofu 1 lepel gedroogde ongezouten koolraap in stukjes 1 losgeklopt ei 4 lepels bieslook 60 g gemalen geroosterde pinda's 75 g taugeh |
|
BereidingWeek de rijstmie 30 minuten in koud water of tot hij zacht is.Laat de mie uitlekken en zet hem weg. Verhit de wok, voeg de olie toe en roerbak er de knoflook en de gedroogde garnalen in. Voeg de mie toe en roerbak tot de mie transparant is. Zet het vuur wat lager als het mengsel te snel kookt en begint te bakken. Voeg de vissaus, de suiker, het tamarindesap en het paprikapoeder toe en roerbak alles kort. Roer er vervolgens de tofu, de koolraap en het ei door, zet het vuur hoog en laat alles onder voorzichtig omscheppen bakken tot het ei stolt. Roer het mengsel goed door en laat alles op matig vuur nog 2 minuten bakken of tot bijna alle vocht is verdampt. Roer er de bieslook, de pinda's en de taugé door. Doe het gerecht over op een schaal en garneer met 1/2 in partjes gesneden limoen. Dien het gerecht onmiddellijk op. NotitiesDit gerecht is in Thailand heel populair als lichte maaltijd voor elk uur van de dag, maar vooral 's avonds op de markten. |
Home > Recepten