Parmezaanse kaasfondue met ansjovis en basilicum |
|
1 teentje knoflook 100 g geraspte parmezaan 500 g geraspte jong belegen maaslander 3 dl droge witte wijn 1 lepel maïzena 4 lepels medium sherry zout peper 1/3 theelepel majoraan 2 lepels crème fraîche 4 fijngehakte ansjovisfilets uit blik 10 g basilicum |
|
BereidingHalveer de knoflook en wrijf de fonduepan ermee in.Rasp de kazen. Breng de wijn in de fonduepan aan de kook, voeg de kaas toe en laat onder voortdurend roeren smelten. Los de maïzena in de sherry op en roer door het kaasmengsel tot een homogene massa ontstaat. Breng op smaak met 1/3 cth majoraan, zout en peper. Van het vuur af 2 lepels crème fraîche, 4 fijngehakte ansjovisfilets uit blik en 10 g in stukjes gescheurd basilicumblad erdoor roeren. Serveren met focaccia. |
Home > Recepten