Home > Recepten

Poh Pia (gevulde omeletjes met bijgerechten)

100 g taugeh

5 teentjes knoflook voor bijgerechtjes

3 lepels olie voor de bijgerechtjes

zout

peper

2 eieren voor de bijgerechtjes

1 theelepel sesamolie

1/2 krop sla

1/4 komkommer

1 bosje peterselie

1 blikje krab (170 g)

1 dl Chinese sojasaus

1 ui

125 g rettich

125 g winterwortel

125 g witte kool

200 g tahoe

100 g ham

1 blikje garnalen (200 g)

2 teentjes knoflook voor de vulling

4 lepels olie voor de vulling

2 lepels Chinese sojasaus voor de vulling

1 lepel hoisinsaus

1 theelepel suiker

zout

peper

6 eieren voor de omeletjes

40 g bloem

2 lepels olie voor de omeletjes
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Thais
  • Bron: Allerhande

Bereiding

BIJGERECHTJES:

Leg taugeh in een vergiet, doe er 1 l kokend water over, laat uitlekken en afkoelen. Leg op een schaaltje.

Hak de knoflook. Verhit 2 lepels olie en bak de knoflook met een snufje zout in 2 minuten goudbruin. Leg op keukenpapier en laat afkoelen. Doe in een schaaltje.

Klop de eieren los met sesamolie, zout en peper en bak er 4 dunne omeletten van, bak zachtjes tot de bovenkant droog is. Rol ze op, snij in dunne reepjes en doe de rolletjes in een schaaltje.

Was de sla, verwijder eventuele harde nerven en doe in een schaaltje.

Schil de komkommer en snij in reepjes van ca.5 cm. Knip de peterselie fijn en doe met de komkommer op een schaaltje.

Giet de krab af en haal uit elkaar, doe in een schaaltje.

Doe de sojasaus in een schaaltje.

VULLING VOORBEREIDEN:

Snij ui, rettich, winterworter, kool, ham en tahoe in dunne reepjes.

Spoel de garnalen af en laat uitlekken. Hak ze fijn

Hak de knoflook fijn.

Roer de eieren los met 2 dl water. Mix bloem, zout en peper erdoor tot een glad beslag. Laat ½ uur staan

Zet inmiddels de bijgerechten op tafel.

HET VOLGENDE KAN OOK IN DE MAGNETRON!

Verhit in de wok 4 lepels olie, bak de tahoe goudbruin en schep op een bord.

Bak de knoflook ca.½ minuut. Schep ui, rettich, wortel en kool erdoor en bak 3 minuten.

Schep ham en garnalen erdoor en roerbak 2 minuten tot de groenten beetgaar zijn.

Doe sojasaus, hoisin, suiker, zout en peper erbij. Schep de tahoe erdoor.

Op smaak brengen met zout en peper.

In een schaal doen en warmhouden.

OMELET:

Verhit 1 lepel olie in de koekenpan.

Bak ca.12 flinterdunne omeletjes: op hoog vuur bakken tot de bovenkant gaar is, maar de onderkant niet bruin. Keren en nog enkele seconden aan de andere kant bakken. Keren gaat het best door de rand van een omeletje met 2 handen tussen 2 vingers vast te pakken, omhoog trekken en snel omdraaien. Bij elke nieuwe omelet maar een paar drupjes olie in de pan doen.

Laat de omeletjes op een platte schaal glijden en houd warm.

SERVEREN:

Zet alles op tafel.

Leg een omeletje op je bord en schep aan een kant wat vulling.

Verdeel hierover wat bijgerechtjes naar keuze.

Rol het omeletje op of maak er een pakketje à la loempia van. In stukjes snijden, eventueel wat sojasaus erover.

Notities

De vulling kan goed van tevoren in de magnetron worden gemaakt: en als de omelet bijna klaar is, omafgedekt ca. 3 minuten op 600-700 watt worden verwarmt, dat scheelt veel werk op het laatste moment en alle aandacht kan naar de omeletjes uitgaan.