Home > Recepten

Schnitz pie (Amish-taart)

240 g gezeefde bloem

1 theelepel zout

80 g boter

2 dooiers

1 lepel azijn

200 g gedroogde appeltjes

100 g bruine suiker

sap en rasp van 1/2 citroen

3 lepels appel-kookvocht

boter om in te vetten

1/4 kopje melk
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Amerikaans (Amish)
  • Aantal Porties: 8

Bereiding

Meng bloem en zout. Snij de boter met 2 messen door de bloem. Roer de dooiers los met 4 lepels water en de azijn en meng door het kruimeldeeg. Maak snel een bal, wikkel in plasticfolie en zet 30 minuten in de ijskast.

Kook de appeltjes 20 minuten in ½ l water, afgieten, vocht bewaren. Meng de appeltjes met suiker, sap en rasp.

Halveer het deeg en rol elke helft zo dun mogelijk uitt. Bekleed een ingevette pievorm met een lap, bedek met de appeltjes en dek toe met de 2e lap.

Knijp de randen van beide lappen samen en druk het deeg sierlijk vast aan de rand van de vorm. Dun bestrijken met melk en enkele gaatjes erin prikken.

Bak 15 minuten op 220° en 30 minuten op 180°. Lauw serveren.

Notities

Lunch-taart, wordt ook gegeten met aardappel- of bonensoep.