Home > Recepten

Tahoe lengko dan jeruk manis

2 blokken tahoe

50 g taugeh

1 kleine komkommer

2 sinaasappelen

3 schijven ananas

3 lepels pindakaas voor de saus

1 theelepel sambal voor de saus

1 lepel citroensap voor de saus

1 lepel ketjap benteng manis voor de saus

1 theelepel bruine basterdsuiker voor de saus

4 lepels fruitjes voor de saus

4 ontvelde tomaten voor de saus

zout
  • Omschrijving recept: Vleesvervangers; Indisch
  • Bron: Giselle Cassee

Bereiding

Snij de blokken tofu in 8 gelijke stukken. Verhit zonnebloemolie in een pan en bak de blokken tofu lichtbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Was de tauge en verwijder de zaadhulsjes. Dompel de tauge hierna gedurende 10 tellen in kokend water. Daarna laten opdrogen.

Komkommer schoonboenen, dan wel afschillen. In de lengte doorsnijden en het zaad verwijderen. Daarna in pinkbrede repen snijden.

Sinaasappelen goed schillen, zodat ook de witte onderlaag weg is. In losse partjes verdelen en pitten verwijderen. Ananas in stukjes verdelen.

De saus: Breng 1 dl. water aan de kook en los hierin op: de pindakaas, sambal, citroensap en ketjap. Suiker en zout naar smaak.

Schik op 4 borden de repen tofu, tauge, komkommer, ananas en sinaasappel.

Schenk de hete saus eroverheen en strooi gefruite uitjes er overeen.

Stukjes tomaat er los bij leggen.

Notities

Lekker met rijst.