Rijst, Thaise gebakken |
|
500 g rijst 250 g grote garnalen 250 a 300 g ham in 1 plak 3 uien 4 teentjes knoflook 1 theelepel suiker 3 eieren 1 lepel chilisaus 2 lepels vissaus 150 g champignons 1 groene paprika 8 sperziebonen 150 g doperwten diepvries 1 tomaat voorjaarsuitjes of dunne prei 4 takjes koriander 6 lepels arachidisolie Als u er wat plakjes gesneden komkommer bij serveert, heeft u een complete maaltijd. In plaats van grote garnalen kunt u ook een blikje krab nemen. Voeg de krab in dat geval pas op het laatst toe en roer hierna niet meer in de rijst. |
|
BereidingWas de rijst, kook hem gaar en laat de rijst afkoelen.Pel en was de garnalen, snijd de rugzijde in en verwijder de darm. Snijd de ham in kleine blokjes. Snijd de uien en knoflook fijn. Klop de eieren in een kommetje los. Snijd de champignons in plakjes; houd kleine champignons heel. Snijd de paprika in reepjes en de sperzieboontjes in kleine stukjes. Leg de doperwtjes klaar. Blancheer de groenten een paar minuten. Verdeel de tomaten in partjes en het preitje of de voorjaarsuitjes in kleine ringetjes. Verhit de olie in een wok en fruit de uien en knoflook. Voeg dan de champignons toe en schep om. Voeg de suiker toe en roer even. Voeg dan de garnalen en de ham toe. Maak ruimte in het midden van de wok en giet er het losgeklopte ei in. Laat het ei stollen en roer het dan los. Voeg er de rijst in kleine brokjes aan toe en blijf roeren. Voeg de chilisaus, de vissaus, de groenten en eventueel nog wat zout toe. Dien op en versier met de korianderblaadjes. |
Home > Recepten