Home > Recepten

Aardappel Aziatisch

2 tot 2.5 kg aardappels

1 scheutje melk

1 beetje margarine

zout

peper

nootmuskaat

paneermeel

200 gram margarine

2 middelgrote uien

3 teentjes knoflook

1 blok tahoe

1 kleine prei

200 g champignons

1 blikje worteltjes

1 blikje doperwtjes

15 g koeping tikoes (gedr.paddestoel)

2 of 3 lepels ketjap

maggi

2 theelepels suiker

1 theelepel ve-tsin

zout

peper





Ipv tahoe kan ook gehakt worden genomen. Koeping tikoes zijn gedroogde Chinese paddestoelen, die moeten eerst worden voorgeweekt.
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten; Aziatisch
  • Bron: Cisca Cress

Bereiding

Wel de paddestoelen.

Schil de aardappels en maak er een puree van.

Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in de margarine glazig. Prak de tahoe fijn met een vork, voeg die erbij en fruit het lichtjes mee. Was de prei en de selderij, snijd het fijn en voeg het toe. Maak de champignons schoon, snijd de uitgelekte worteltjes in rondjes. Voeg dit alles toe aan het gefruite mengsel, te samen met de ketjap, maggi, ve-tsin, suiker, zout en peper. Laat de doperwten uitlekken en roer die samen met de gewelde koeping tikoes doorheen. Laat de vulling afkoelen

Verwarm de oven voor op 275 gr. Vet een ovenschaal in, leg een deel van de aardappelpuree erin, vervolgens de vulling, en sluit af met een deksel van aardappelpuree. Zet de schaal ongeveer half uur a 3 kwartier in de oven op 200 graden. Serveer het zo warm mogelijk met een augurkje en een zilveruitje

Notities

Ingezonden door Anne (Wat-eten-we-vandaag).