Asperges met kalkoen en champignons |
|
1 kg asperges 400 g kalkoenfilet 2 lepels olie 1 theelepel sesamolie 4 worteltjes 3 lente-uitjes 200 g kastanjechampignons 2 a 3 cm gemberwortel 1 dl witte wijn zoals Vin d'Alsace Pinot Blanc 2 lepels lichte sojasaus of oestersaus 2 trostomaten peper zout Variaties: - kip in plaats van kalkoen - voeg extra toe een blikje waterkastanjes - neem groene i.p.v. witte asperges, of ½ wit, ½ groen. |
|
BereidingMaak de aspergers schoon, kook ze gaar en snijd ze in stukken van 4 cm, houd de koppen apart.Snijd de kalkoenfilet in reepjes, maak de worteltjes schoon, snijd ze in de lengte in vieren en snijd ze in stukjes van ca. 3 cm. Maak de lenteuitjes schoon en snijd ze in diagonale stukjes van ca 3 cm. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Schil de gemberwortel in hak deze zeer fijn. Verhit een wok of ruime pan, beide oliesoorten erin en roerbak de kalkoenreepjes ca. 5 minuten tot ze niet meer roze zijn. Neem de kalkoen uit de pan en houd het vlees warm. Roerbak de asperges (behalve de koppen), worteltjes, lenteuitjes, champignons en gember 2-3 minuten. Roer de wijn en de soja- of oestersaus door de pan, bind de saus met wat maizena. Voeg aspergepunten en het vlees toe, op smaak met peper en zout en goed doorwarmen. NotitiesServeer met rijst en in parten gesneden tomaten. |
Home > Recepten