Bigosch (Duitse zuurkoolschotel met worst en bier) |
|
75 g ontbijtspek 300 g hamlappen 25 g boter zout peper 500 g zuurkool 100 g salami aan 1 stuk 2 appels 600 g aardappels 1/2 lepel bloem 2 dl pils |
|
BereidingBak het ontbijtspek zachtjes uit.Snij de hamlappen in blokjes. Doe boter bij het spekvet en verhit, bak de hamlappen al scheppend lichtbruin. Bestrooien met zout en peper. Met de deksel op de pan ca.10 minuten laten stoven. Laat de zuurkool uitlekken. Snij de salami in plakjes. Schil de appels en rasp grof. Snij de geschilde aardapppels in plakjes. Strooi bloem over het vlees. Roer het bier erdoor. Schep achtereenvolgens zuurkool, appel, salami en aardappel erdoor. Doe de deksel erop en laat zachtjes een uur stoven. Roer af en toe. NotitiesServeer met volkorenbrood en boter |
Home > Recepten