Home > Recepten

Bigosch (Duitse zuurkoolschotel met worst en bier)

75 g ontbijtspek

300 g hamlappen

25 g boter

zout

peper

500 g zuurkool

100 g salami aan 1 stuk

2 appels

600 g aardappels

1/2 lepel bloem

2 dl pils
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Duits
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Bak het ontbijtspek zachtjes uit.

Snij de hamlappen in blokjes. Doe boter bij het spekvet en verhit, bak de hamlappen al scheppend lichtbruin. Bestrooien met zout en peper. Met de deksel op de pan ca.10 minuten laten stoven.

Laat de zuurkool uitlekken. Snij de salami in plakjes. Schil de appels en rasp grof. Snij de geschilde aardapppels in plakjes.

Strooi bloem over het vlees. Roer het bier erdoor. Schep achtereenvolgens zuurkool, appel, salami en aardappel erdoor. Doe de deksel erop en laat zachtjes een uur stoven. Roer af en toe.

Notities

Serveer met volkorenbrood en boter