Home > Recepten

Boerenkool-koolraapstamppot met shoarmavlees

750 g bintjes of bildtstar

300 g panklare boerenkool

500 g panklare koolraap

1/2 vleesbouillonblokje

2 uien

1 rode paprika

2 lepels olie

1 lepel shoarmakruiden (Silvo)

2 lepels rode wijnazijn

1.5 dl tomatensap

zout

peper
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Aardappelgerechten; Nederlands
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Schil de aardappels en snijd in stukjes. Doe de boerenkool, aardappels en koolraap in de pan en voeg 2½ dl water toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en kook in 30 minuten gaar.

Snipper de uien, snij de paprika in plakjes en bak dit met de shoarmakruiden ca.3 minuten. neem van het vuur en roer het azijn erdoor.

Schep op een bord, bak in dezelfde pan het vlees in 5 minuten goudbruin. Voeg tomatensap toe en laat nog 3 minuten sudderen.

Giet de groenten en aardappels af, bewaar het kookvocht. Stamp het, roer het ui-paprikamengsel erdoor en genoeg kookvocht om het smeuïg te maken.

Op smaak brengen met zout en peper, apart serveren met het shoarmavlees.