Home > Recepten

Sjoerkoro, Creools (Surinaamse zuurkool)

250 g zoutevlees

500 g zuurkool

50 g boter of margarine

1 grote ui

4 aardappels

2 lepels tomatenpuree

1 laurierblaadje

1 bouillonblokje

1 madam jeanet

zwarte peper
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Surinaams (Creools)
  • Bron: Ilse Marie Dorff

Bereiding

Kook het zoutevlees 15-20 minuten uit en snij in stukjes.

Was de zuurkool enkele malen tot het minder zuur is.

Braad het vlees in de boter. Bak ui en de geschilde stukjes aardappel even mee en voeg dat laurier en tomatenpuree erbij. Voeg na enkele minuten de zuurkool toe, braad even aan, voeg dan 3 dl water toe en de andere ingredienten. Stoof zachtjes, de Madam Jeanet mag niet stuk gaan. Het is klaar, als de aardappels gaar zijn.

Notities

Serveer met witte rijst