Mosselpilav |
|
2 kg mosselen 1 prei 1 ui 1 kleine winterwortel enkele takjes peterselie peper 2 dl witte wijn 4 lente-uitjes 2 lepels olijfolie 250 g risottorijst 1 theelepel kerriepoeder 1/2 l kipbouillon of visbouillon 100 g diepvriesdoperwten 100 g geraspte belegen kaas 1 citroen vervang eventueel 1 dl bouillon door kookroom. Voeg eventueel 100 g garnalen toe. |
|
BereidingZoek de mosselen uit.Snij de prei, ui en wortel in grove stukken, hak de peterselie en doe in de wijn, doe hier de mosselen bij met de peper en kook de mosselen gaar. Haal de mosselen uit de schelp, bewaar enkele schelpen met mossel als garnering. Snipper de lente-uitjes en de helft van het groen. Fruit in de olie. Voeg rijst en kerriepoeder toe en roerbak 2 minuten. Voeg volgens de aanwijzingen op de rijstverpakking de bouillon in gedeelten toe. Kook de erwten 3 minuten, schep door de rijst met de mosselen en de kaas. Garneer de schotel met de achtergehouden schelpen en een partje citroen. NotitiesServeer met een groene salade. |
Home > Recepten