Home > Recepten

Mosselpilav

2 kg mosselen

1 prei

1 ui

1 kleine winterwortel

enkele takjes peterselie

peper

2 dl witte wijn

4 lente-uitjes

2 lepels olijfolie

250 g risottorijst

1 theelepel kerriepoeder

1/2 l kipbouillon of visbouillon

100 g diepvriesdoperwten

100 g geraspte belegen kaas

1 citroen



vervang eventueel 1 dl bouillon door kookroom.

Voeg eventueel 100 g garnalen toe.
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Rijstgerechten
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Boodschappen

Bereiding

Zoek de mosselen uit.

Snij de prei, ui en wortel in grove stukken, hak de peterselie en doe in de wijn, doe hier de mosselen bij met de peper en kook de mosselen gaar.

Haal de mosselen uit de schelp, bewaar enkele schelpen met mossel als garnering.

Snipper de lente-uitjes en de helft van het groen. Fruit in de olie.

Voeg rijst en kerriepoeder toe en roerbak 2 minuten.

Voeg volgens de aanwijzingen op de rijstverpakking de bouillon in gedeelten toe.

Kook de erwten 3 minuten, schep door de rijst met de mosselen en de kaas.

Garneer de schotel met de achtergehouden schelpen en een partje citroen.

Notities

Serveer met een groene salade.